zondag 20 september 2015

vaarwel pleisterwerk!

Nadat het behang van de muren was, ging het pleisterwerk er ook af. Gelukkig kregen we hier wel wat hulp voor! Na het verwijderen waren de kamers en het werkvolk één-en-al-stof.

We lieten een nieuwe container van Maes komen, om de vloertegels in te stapelen. Spijtig genoeg was deze nog al snel vol... (dus zullen we in de toekomst er nog eentje moeten bestellen)
Zondag 20 september was onze grote 'afbreekdag'. Iedereen die kon, mocht komen helpen. (uiteraard met stokbrood, suikerwafels, genoeg frisdrank, snoep, bier en kebab 's avonds) 

De elektriciteit en het water werden afgesloten. Alle elektriciteitsbuizen en kabels haalden we uit de muren. De waterleidingen werden in stukken geslepen en de boiler werd uit de kelder gehaald.

Anderen werkten nog verder aan het afhalen van de bepleistering.
Ons huis begint er kaler en kaler uit te zien. Enkel de bepleistering van het plafond afhalen, lijkt ons nog al moeilijk... 

We hebben nu ook een Peruaanse wc; je kan hem enkel nog doorspoelen met een emmer water!

Merci aan al onze helpers! 

4 opmerkingen:

 1. oeps, precies nog wat werk voor de boeg! Maar het gaat helemaal goedkomen, ik voel het! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zo spannend allemaal! Ik leef met jullie mee, wij zijn ook aan de afbraakwerken begonnen... Onze oom die in de bouw werkt, lachte eens goed toen ik na een paar minuten steenpuin ruimen eens pufte en blies.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. :D het is een heel werkje (en vooral stoffig!)

   Verwijderen