zaterdag 5 november 2016

Nog wat muren bij en weg..

Ondanks dat de aannemer zei dat er deze week niet veel meer zou gebeuren, waren we gisteren toch verbaasd van de vele veranderingen in ons huisje.
De draagmuren werden verder afgebroken. Nu krijgen we al een beter beeld van de grote woonkamer!

Waar ik sta, komt de zithoek. Het deel dat achter de berg stenen en in het witte licht ligt, daar komt de eettafel en het middelste deel wordt een keuken met eiland (en daarachter een berging, maar deze muur moet nog gezet worden).
 Even een zichtje van de door ons beklede/beschermde trap.
De gaten in de slaapkamertjes boven werden opgevuld, dat zie je door het verschil van steen. De uitstekende bakstenen, van vroegere deuren, werden afgezaagd.
Hier komt de wastafel voor de kinderen van de zolderkamers. Het gat in de vloer maakt binnenkort plaats voor een steunbalk. De blauwe muur is nog een overblijfsel van het huis vroeger...
Het gat van het raam van de vorige badkamer werd ook deels toegemetst. Later komt hier een raampje in, zodat de hal op de eerste verdieping ook wat licht krijgt.
De kamer van onze toekomstige badkamer werd verkleind. Tussen de nieuwe en de oude muur komt een apart toilet; handig als er iemand in bad zit en jij net naar de w.c moet.

In de toekomstige eetplaats, de vorige veranda, werd isolatie en plastiek tegen het vocht gestoken tussen de huidige en de toekomstige muur.
Zicht vanuit de eetplaats: Links, het gat voor de toekomstige keuken, rechts de -voorlopig nog donkere- living.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten